Xenonline

 • 1 LEDuri Auto
  Toate tipurile de led auto, diferite culori si puteri. Leduri SMD, High-Power, variante Canbus fara erori, lumini de zi gen Audi sau DRL, toate la cele mai mici preturi, fara rabat de la calitate. Fii original! Masina ta poate arata "altfel".
 • 2 Instalatii Xenon
  Kituri Xenon Can-Bus toate tipurile de bec auto, moto, camioane, marci de calitate atent selectionate, fara erori fara bruiaje, alimentare extinsa. Discounturi pt. mai multe kituri. Va garantam servicii de calitate si preturi rezonabile.
 • 3 Accesorii, Solutii
  Va oferim o gama larga de accesorii pt. xenon si leduri, dealtfel si o serie de solutii de adaptare a unor componente sau rezolvarea deranjanta a "erorilor de bec ars". Pentru suport tehnic referitor la o eventuala achizitie va rugam sa ne contactati.
 • 4 Xenon de fabrica(OM)
  Balasturi xenon originale de fabrica si becuri xenon de firma. Putem procura la cerere cu preturi mult mai mici anumite balasturi de origine, precum si becuri originale de firma. Ne puteti contacta cu mai multe detalii pe adresa de mail.

Cos  

(gol)

Produse noi

Nici un produs nou în acest moment

Tehnic

Despre L.E.D.-uri auto

 

Ce culoare LED(auto) sa folosesc?
Pentru cele mai bune rezultate,culoarea ledurilor trebuie sa aiba aceasi culoare cu dispersorul lampii in care urmeaza a fi montat.In caz contrar lumina emisa de LED va fi filtrata suplimentar de dispersor,intensitatea luminoasa va fi mai mica si va rezulta o nuanta de culoare diferita.

Semnalizarea cu becuri LED
Din cauza consumului redus al LED-urilor,majoritatea releelor de semnalizare nu vor percepe consumul,si vom avea
hipersemnalizare(becurile vor"clipi" rapid).Exceptie fac releele de generatie noua,complet electronice.O alta solutie ca semnalizarea sa mearga normal,putem folosi module de simulare a consumului(le gasim in acest site),sau schimbarea releului,destinat si LED-urilor auto.

Erori de bec ars
Tot din cauza consumului redus al becurilor cu led anumite masini de generatie noua,cu o electronica mult mai elevata,pot afisa erori in bord,sau pot aprinde martorii altor sisteme. Aceasta situatie se poate rezolva cu Led-uri Canbus,iar in cazul cosumurilor mai mari precum cele de 21W sau 55W se impune automat montarea modulelor anulare erori(rezistente de simulare speciale).

Luminozitate auto LED
In general becurile cu led auto,in functie de utilizare si destinatie,folosesc LED-uri de diferite tipuri si puteri pentru a intra in categoria respectiva de luminozitate.Pentru mai multa lumina...mai multe LED-uri,sau utilizarea ledurilor multicip(SMD) sau variante LED High-Power.

Becuri cu LED,dulii standardizate
Majoritatea becurilor led au aceleasi dulii standardizate ca si becurile clasice,prin urmare montajul nu ridica niciun fel de problema.

Led-urile auto suporta reglajul intensitatii
Becurile cu LED pot suporta fara probleme reglajul de intensitate a luminii(bord),sau stingerea trepata pana la zero in cazul plafonierelor.

Leduri auto,precautii utilizare
A nu se utiliza dioda LED in situatii sau spatii cu temperaturi ridicate.Anumite masini(ex.GM) pot trimite curent pulsatoriu catre Day Time Running lights (DTR),situatie in care Led-urile vor fi deteriorate rapid.De asemenea o functionare necorespunzatoare a releului de incarcare,sau defectarea alternatorului,poate genera o fluctuatie mare
a curentului,sau o incarcare pulsatorie,situatii periculoase si ireversibile pentru starea ledurilor de pe masina.  


Instalatii xenon


Becuri xenon,Grade Kelvin
In cazul becurilor xenon,foarte des au loc confuzii intre putere si culoare.Gradele Kelvin reprezinta strict culoarea si nu puterea.Cu alte cuvinte,o valoare mare in grade Kelvin,va reprezenta o culoare mai albastra si o luminozitate mai
mica.Din grafice,intre 4300K si 6000K avem cea mai luminoasa culoare.Va recomandam becuri xenon cu valori pana in 6000K,dupa acestea pierdem simtitor luminozitate.Ochiul uman poate prelucra cel mai usor nuantele apropiate de culoarea luminii solare, astfel, drumul iluminat cu becuri xenon cu numar Kelven între 4.300K - 6.000K este cel mai vizibil.

Kit xenon,avantaje
Becul H.I.D. xenon asigura lumina de 3 ori mai puternica cu jumatate de energie. Astfel, condusul este mult mai sigur.
Lumina alba pura este mai apropiata de lumina naturala, astfel conducatorul auto se poate concentra mai bine, fapt dovedit de experimente stiintifice. Lumina alba emisa de becurile xenon se reflecta mai bine de pe indicatoarele de pe carosabil si indicatoarele de pe drumurile publice, ca si cele emise de becuri clasice sau halogene.Becul H.I.D. xenon este cel mai util în conditii de zapada, ceata, ploaie, carosabil umed, intemperii si vizibilitate redusa.

Instalare xenon,recomandari


Va trebui sa schimb farul daca doresc lampa xenon?
Nu este necesara schimbarea farului, doar becul "xenon" se va monta în locul becului de halogen. Se va amplasa sistemul electronic in spatiul motor si se vor efectua racordurile la sistemul electric al autovehiculului.

Lampa de xenon poate fi instalata ulterior în orice fel de autovehicul, motocicleta?
În cazul în care autivehiculul are becuri halogene, atunci aceasta este probabil conform standardului, deci este compatibila cu becurile standardizate si poate fi instalata fara dificultati.

Corpul de iluminat sau amalgamul nu este avariat în timpul functionarii lampii xenon?
Fata de cei 55 wati ai becului clasic de halogen, becul xenon ia doar 35 wati, astfel are o temperatura mai scazuta decât becul halogen si deci nu produce nici un fel de daune. (Fata de becurile de halogen cu randament sporit de 80-100 wati, care, pe lânga multe alte dezavantaje, sunt si neregulamentare, produc o lumina mult mai scazuta decat becurile HID xenon).

De ce nu recomandam instalatie xenon cu numar Kelvin mai ridicat?
Temperatura coloristica a becului xenon cu numar Kelvin mai ridicat distorsioneaza perceperea culorii, iar ochiul uman nu este destul de sensibil în acest domeniu. Nuanta albastruie a asfaltului umed absoarbe în mod semnificativ lumina albastra puternica.

Cât de complicata este instalarea unui kit xenon?
lnstalarea înseamna schimbarea becului si amplasarea balasturilor(drosere) în spatiul motor. Nu necesita cunostinte profesionale deosebite, doar putina practica. Cu toate acestea, recomandam instalarea kitului HID de catre o persoana competenta, specialist în electronica autovehiculelor. lnstalarea nu presupune o interventie ireversibila, setul se bazeaza pe racordurile originale ale vehiculului.

Nu orbim pe cei care se apropie din fata?
În cazul unei fixari corecte a becurilor, nu deranjeaza mai mult decât o lampa de xenon de fabrica.Curentul puternic al luminii este dat de un arc electric într-un glob de sticla cuart umplut cu gaz de xenon si alte saruri metalice. Becul de xenon nu contine filament.

In cât timp atinge instalatia xenon puterea de luminare maxima?
Dupa circa 5 secunde, avem la dispozitie 90% din puterea totala, iar dupa aproximativ un minut puterea totala.

Montarea unui kit xenon este reversibila?
Lampa de halogen originala poate fi reamplasata în câteva minute.

Instalatia xenon poate fi remontata pe alta masina?
Bineinteles ca da. Daca nu coincide tipul de bec, aceasta este singura piesa pe care va trebui sa o cumparati.